Project Description

Szombathely központtal, de a megye kis településeiről is szerveződött asszonyok kézműves csoportja, akik folyamatosan képzik magukat, újabb és újabb utakat keresnek a varrás művészetének megőrzésére, tovább adására. 

Szombathelyen, az Oladi Művelődési Központban talált méltó helyet a csoport, ahol az első kiállításra az indulás évében, 1996 őszén került sor.

A Magyar Foltmíves Céh tagjaként részt vesznek szervezett programokon, országos kiállításokon, vásárokon, továbbképzéseken, nyári táborokon folyamatos kapcsolatot tartva országhatáron innen és túl. Az Oladi Művelődési Központ által szervezett programokon  nemcsak a felnőtteknek, hanem a gyerekeknek is utat mutatnak a mesterség rejtelmeibe. A vidám hangulatra garancia az otthon megkezdett munkák befejezése, a gondolatok és szabásminták csereberéje után. Összegyűjtötték a szakmai könyveket, a Hírfoltok és más külföldi szaklapok számait, így saját könyvtárral rendelkeznek. 1999-ben és 2004-ben megrendezték az Országos Foltvarró Kiállítást közel 700 résztvevővel.
A jelenlegi felállásban 2001-től működik a csoport. 2005-ben a csoport vezetését Buchwald Antalné vette át, továbbra is a jótékonyság került előtérbe és számos országos és helyi kiállítást, varrós napot, valamint foltvarró tábort szerveztek más-más helyszínen. Az itt készült alkotásokat országos régiós és helyi kiállításokon láthatja az érdeklődő közönség. Évente más-más témában foltvarró pályázatot hirdetnek.