Mai világunkban az emberek döntő többsége, csak mint fogyasztó „részese” a mezőgazdaságnak. A sokszor keserves körülmények között előállított élelmiszereket a boltok polcain látva kevesekben tudatosul, hogy mennyi tudás, munka, szorgalom és a természet iránti alázat „hozománya” az éppen megvásárolni kívánt termék. A gyakorló szakemberek közül mindenki tisztában van azzal, hogy a tegnapi tudás ma már nem elég, és amit ma elegendőnek gondolunk, az lehet, hogy holnap már kevés lesz.

Ezért szerettük volna munkatársaimmal -dr. Szabari Miklóssal és Rajner Ágotával- előmozdítani a szakmán belüli információáramlást és megmutatni a kívülállóknak a mezőgazdasági termelés sokszínűségét, csodavilágát.

Az iskolás korosztály számára szervezzük az agrárkalandot, a kívülállók a művészet hatása által közelebb kerülhettek a nehéz, de annál gyönyörűbb, a tudomány minden ágát felhasználó mezőgazdasághoz.

Az agrárkonferencia a termelésben dolgozó szakembereknek tartogat minden évben újdonságot, felvet megvitatandó kérdéseket. Sikerességét az országos érdeklődés bizonyítja.

2022-ben készült Agrárkaland címmel egy kiadványunk is, amelyet ajánlunk szíves figyelmükbe.

agrarkaland fuzet_B5_minta_jav0930

 

Csiszár István

polgármester, agrármérnök

Pinkamindszent

 

„Ha egy évre tervezel, ültess rizst; ha húsz évre tervezel, ültess fákat; ha a következő generációnak tervezel, tanítsd az embereket.”

kínai közmondás

 

I. Pinka menti Tehenész Konferencia

tehenész konferencia

II. Pinka menti Agrár Konferencia

noveny konf.1

III. Pinka menti Agrár Konferencia

 

 

 

 

 

 

IV. Pinka menti Agrár Konferencia

meg.3

V. Pinka menti Agrár Konferencia

 

 

 

 

 

 

VI. Pinka menti Agrár Konferencia

konf_megh_2021_uj2

VII. Pinka menti Agrár Konferencia

megh_konf_net

 

ppt előadások hozzáférés kérésével…. jó lenne…